Στην Κεντρική πλατεία Αμαρύνθου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πανηγυρική εκκίνηση του τελευταίου γύρου του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλλυ. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Ερετρίας-Αμαρύνθου, κ. Αργύρης Καραβάς και αρκετοί φίλοι του αθλήματος που χειροκρότησαν τα πληρώματα.

Ευχάριστη νότα έδωσαν οι ζωγραφιές των μαθητών της Αμαρύνθου, που κόσμησαν με την παρουσία τους την πλατεία. Στο πρόγραμμα είχαν προηγηθεί τα δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή Πισσώνας, με τους Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο με Mitsubishi Lancer Evo X να βρίσκονται στην κορυφή μετά το πρώτο σκέλος.

Την Κυριακή, τα πληρώματα ρίχνονται και πάλι στη μάχη στις 11.08 και ύστερα από δύο περάσματα από τις ειδικές Γυμνό και Τραχήλι, θα τερματίσουν στην Πλατεία Αμαρύνθου στις 14.36. Οι απονομές θα λάβουν χώρα στον ίδιο χώρο στις 17.00.

Οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας δήλωσαν:

Νίκος Καρπάνος: Ξεκινήσαμε επιφυλακτικά και πιέσαμε στη συνέχεια στο δεύτερο πέρασμα από τον Πισσώνα. Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας. Ο αγώνας είναι μεγάλος και όλα μπορούν να συμβούν.

Παναγιώτης Καμπύλης: Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με την τρόμπα βενζίνης στη δεύτερη ειδική και χάσαμε ορισμένα δευτερόλεπτα.

Γιώργος Αναπολιωτάκης: Εάν εξαιρέσουμε τα πρώτα χιλιόμετρα του Πισσώνα, όπου κινηθήκαμε φυλαγμένα, καθώς γλιστρούσε, είμαστε ευχαριστημένοι με το ρυθμό που είχαμε στο πρώτο σκέλος. Οι διαφορές μεταξύ των πληρωμάτων στην κορυφή είναι μικρές, οπότε την Κυριακή θα έχουμε όμορφες μάχες.

Γιάννης Γύζης: Έχοντας αποχή από τους αγώνες ενός έτους, δεν κινηθήκαμε σβέλτα στην πρώτη ειδική. Ανεβάσαμε ρυθμό στη συνέχεια, καθώς βρήκαμε τα πατήματά μας. Ελπίζουμε ο κόσμος να βρεθεί στις ειδικές την Κυριακή και να μας χειροκροτήσει.

Παναγιώτης Παραδείσης: Όλα κύλησαν ομαλά. Κινηθήκαμε σβέλτα σε ένα τερέν που δεν είναι το αγαπημένο μας. Μας άρεσε η πρώτη ειδική και το ευχαριστηθήκαμε.

Το πρωί στις 11.08 θα ξεκινήσει το αγωνιστικό μενού της Κυριακής με τις 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 44.14 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Απόστολος Παλάτος

Γραφείο Τύπου

Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ)