Ήρθε η στιγμή του εθνικού μας αγώνα, του 61ου Seajets Acropolis Rally! Στον αγώνα που προσμετράει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 29 πληρώματα, ενώ άλλα τόσα θα συμμετάσχουν στους 2 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Να υπενθυμίσουμε πως το κάθε σκέλος μετράει ξεχωριστά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ράλλυ, με τον συντελεστή να είναι 1.5 (!) το Σάββατο και 2 την Κυριακή. Αρκετά πληρώματα του Αγωνιστικού Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα δώσουν το παρών στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας μας.


Ο Πρωταθλητής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, Λάμπρος Κύρκος με το Mitsubishi Lancer Evo IX, έχοντας δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία ERC2, θα επιδιώξει, εκτός από την κατάκτηση της νίκης στον αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, να κοιτάξει στα μάτια τους ξένους συνδυασμούς που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία. Ο Νικόλας Χαλιβελάκης, έχοντας δίπλα του την Ελένη Μαλακτάρη, επιστρέφει στον αγώνα με το Mitsubishi Lancer Evo IX, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, στοχεύοντας σε ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων. Ο ταχύτερος Έλληνας στον αγώνα του 2012, Ιωάννης Ζούνης, στην 9η του συμμετοχή σε Ράλλυ Ακρόπολις θα συμμετάσχει με το γνωστό Subaru Impreza N12. Επιστροφή στους αγώνες για τον Νίκο Ντάβαρη, ο οποίος στο δεξί μπάκετ του Renault Clio θα έχει τον έμπειρο Φίλιππο Τζεφεράκο. Άλλη μια φετινή εμφάνιση για τον λάτρη του χώματος, Δημήτρη Μαυρουδή. Ο οδηγός του Nissan Micra Kit Car στο περσινό Ράλλυ Ακρόπολις είχε κάνει το ντεμπούτο του στο χώρο των αγώνων. Για πρώτη φορά θα ζήσει την εμπειρία ενός Ακρόπολις ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος με το MG ZR 105. Δίπλα του θα έχει τον Γιώργο Κότσαλη, ο οποίος έχει «φάει» τον συγκεκριμένο αγώνα με το κουτάλι! Στον αγώνα της Κυριακής θα εμφανιστεί ο Θεόδωρος Βουτσάς με το Volkswagen Golf. Το ίδιο θα πράξουν και οι Νίκος Κουρτέσης-Γιώργος Σταθόπουλος που θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν με το Nissan Micra Kit Car στις δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές της Κορινθίας.


To Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΕΛΠΑ Αγωνιστικό) εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα που θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στο Seajets Acropolis Rally! Ραντεβού στον τερματισμό!