Από νωρίς έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους οι Γ. Αναπολιωτάκης- Α. Χαλκιαδάκης με το Seat Ibiza Kit Car Evo 2. Το πλήρωμα, εκ Κρήτης ορμώμενο, κέρδισε την εναρκτήρια ειδική του αγώνα χτίζοντας παράλληλα μια διαφορά 10 δλ. από τους δεύτερους Ν. Καρπάνο-Δ. Καρπάνο. Οι πρωτοπόροι του Κυπέλλου Ασφάλτου, οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer Evo X, φιλοδοξούν να μείνουν στο δρόμο, προκειμένου να βρεθούν πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Πίσω τους ακολουθούν οι Γ. Φιλιππίδης-Δ. Σαΐνης (Mitsubishi Lancer Evo ΙX), αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες από μια επιφάνεια στην οποία δεν έχει εξοικειωθεί πλήρως ο οδηγός.


Έκπληξη αποτελεί η επίδοση των Χ. Κούρτη-Π. Μπίμπικα με το Peugeot 205 Maxi, οι οποίοι στην επανεμφάνιση του οδηγού μετά από αποχή  πέντε περίπου ετών, πέτυχαν τον τέταρτο χρόνο γενικής και τον πρώτο στην κατηγορία F2. Μόλις 2 δλ. πίσω τους βρίσκονται οι περσινοί θριαμβευτές του αγώνα, Γιάννης και Γιώργος Γύζης με το ασημί Renault Clio Williams, οι οποίοι αύριο αναμένεται να παλέψουν για την κορυφή της κατηγορίας. Αρκετά κοντά βρίσκονται και οι τρίτοι Χ. Παραβάντης-Δ. Παραβάντης (Peugeot 106 S16).


Στα ιστορικά, το φαβορί της κατηγορίας, Ε. Μανδρούκας-Ν. Τσάδαρης (Porsche 911 Carrera RS) προηγούνται με διαφορά μισού περίπου λεπτού από τους δεύτερους Κασιδόπουλο-Τζεφεράκο με Toyota Starlet.  Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Α. Αρβανιτάκης-Η. Συρεσιώτης (Ford Escort RS 2000) συμπληρώνουν την τριάδα της κατηγορίας.


Δεν ολοκλήρωσαν την 1η Ε.Δ. οι Κ. Παπανικολάου-Σ. Κουρκούλης (Peugeot 106 S16) από ημιαξόνιο, παρ’ όλα αυτά θα επανεκκινήσουν αύριο υπό το καθεστώς Superally. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Πανηγυρική Εκκίνηση στην Πλατεία Αμαρύνθου στις 18.45!


Απόστολος Παλάτος
Γραφείο Τύπου
Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.)