dt7Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην κορυφή του 3ου Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου από τα 3 σημερινά loop ειδικών. Οι Φιλιππίδης-Μαχαίρας εξακολουθούν να προηγούνται, σε έναν μοναχικό για τους ίδιους αγώνα, ύστερα από την εγκατάλειψη των Καμπύλη-Σταμέλου. Τα αδέρφια Γύζη με το Renault Clio Williams συνεχίζουν να έχουν έναν σταθερό και συνάμα γρήγορο ρυθμό, κρατώντας με άνεση τη δεύτερη θέση στη γενική και την πρώτη στην F2. Την τριάδα συμπληρώνουν οι Λούκας-Μπάνος με Citroen AX, όντας δεύτεροι και στην F2.


Οι Γ. Σύλλας-Αναστασοπούλου με Peugeot 106 S16 αν και βρίσκονται στην τρίτη θέση στη δικίνητη κατηγορία, απειλούνται από τους Παπαδόπουλο-Σωτήρχο με Peugeot 206. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 1.3 δευτ. με δύο ειδικές να απομένουν. Εντυπωσιακοί είναι οι σημερινοί χρόνοι των Πλάγου-Ρέντη. Το πλήρωμα του Peugeot 106 S16 πετυχαίνει χρόνους τριάδας και εάν χθες δεν αντιμετώπιζε κλατάρισμα, θα ήταν ψηλά στην κατάταξη της F2.
Στα ιστορικά, αύξησαν τη διαφορά από τους Γιοβά-Γρηγοριάδη (Audi 80 GT) οι Μουρτζούκος-Καραδημήτρης. Το πλήρωμα του BMW 2002 Ti είναι κοντά στην πρώτη του επιτυχία στην κατηγορία των ιστορικών φέτος. Οι Κασιδόπουλος-Πάλλας με Toyota Starlet βρίσκονται στην τρίτη θέση, χωρίς όμως να απειλούν την κορυφή. Οι μέχρι πρότινος κάτοχοι της τρίτης θέσης, Καλαϊτζιάν-Καλογηράτου, είχαν έξοδο με το Fiat Ritmo 130 TC.


Μετά την 5η Ειδική Διαδρομή, οι 3 πρώτοι γενικής και οι 3 πρώτοι στην F2, δήλωσαν:


Γ. Φιλιππίδης: Πηγαίνουμε βόλτα, με σκοπό να τερματίσουμε. Το θετικό είναι ότι ο συνοδηγός μου εξοικειώνεται ακόμη περισσότερο με τις αγγλικές σημειώσεις και με βοηθάει πολύ.


Ι. Γύζης: Στο Γυμνό κινηθήκαμε πολύ καλά, αλλά στο Τραχήλι κόψαμε το ρυθμό μας. Δεν μπαίνει η δεύτερη σχέση στο κιβώτιο, αλλά δεν μας απασχολεί πολύ. Δεν χρειάζεται να πάρουμε ρίσκα στις δύο ειδικές που απομένουν.


Δ. Λούκας: Ακολουθήσαμε την τακτική μας και είμαστε χαρούμενοι. Στο Γυμνό πήγαμε φυλαγμένα, ενώ στο Τραχήλι ανεβάσαμε ρυθμό.


Γ. Σύλλας: Τα χώματα καθάρισαν στις γραμμές, ωστόσο θέλει προσοχή. Στα κατηφορικά κομμάτια, είχαμε ένα θεματάκι, το οποίο μου απέσπασε την προσοχή, αλλά όλα καλά.


Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τα αποτελέσματα στο www.omae-epa-live.gr, επιλέγοντας την καρτέλα «3ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου». Παράλληλα, επισκεφτείτε τη σελίδα του αγώνα στο facebook για live news feed: http://www.facebook.com/rallyamarinthou.
Απόστολος Παλάτος
Γραφείο Τύπου
Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.)