Ολοκληρώθηκε το πρώτο loop της δεύτερης ημέρας του αγώνα. Η μάχη έχει ανάψει για τα καλά, καθώς στις δύο σημερινές ειδικές είχαμε δύο διαφορετικούς νικητές. Αρχικά, οι Ν. Καρπάνος-Δ. Καρπάνος κέρδισαν το Γυμνό 2, ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά των Γ. Φιλιππίδη- Δ. Σαίνη να πραγματοποιήσουν τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο Τραχήλι. Στη γενική, ο Καρπάνος πέρασε στην κορυφή, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το πλήρωμα από την Κρήτη, των Γ. Αναπολιωτάκη-Α. Χαλκιαδάκη. Ο Αναπολιωτάκης, έκανε λάθος επιλογή ελαστικών που του στοίχισε στις πρωινές ειδικές της ημέρας, υποχωρώντας έτσι στη δεύτερη θέση. Βέβαια, δε μπορεί κανείς να ξεγράψει το Φιλιππίδη, ο οποίος δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του. Αν και απέχει 13.5 δλ. από την κορυφή, στο δεύτερο loop είναι διατεθειμένος να αντεπιτεθεί.
Τέταρτοι στη γενική και παράλληλα πρώτοι στην κατηγορία F2 βρίσκονται οι περσινοί νικητές, Ι. Γύζης-Γ. Γύζης οι οποίοι αν και ξεκίνησαν μουδιασμένα, έχουν ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» 10 δλ. από τους δεύτερους της κατηγορίας και ιδιαίτερα ταχείς, Μ. Δημητρίου-Ε. Μαλακτάρη. Τρίτοι ακολουθούν οι Σ. Κυριαζής-Α. Βίγκος, με τον οδηγό να επιδιώκει να γιορτάσει τα γενέθλιά του με ένα βάθρο στην κατηγορία.
Στα ιστορικά, στην πρωτοπορία παραμένει το δίδυμο των Ε. Μανδρούκα-Ν. Τσάδαρη, έχοντας μια διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από τους δεύτερους Ι. Πάλμο-Φ. Ψαράκου. Τρίτοι ακολουθούν οι Γ. Κασιδόπουλος-Φ. Τζεφεράκος, οι οποίοι απέχουν μόλις  2δλ. από τη δεύτερη θέση. Να σημειωθεί πως τα ιστορικά έκαναν απλή την 3η Ε.Δ.
Να σημειωθεί πως μετά τα πρώτα 15 αυτοκίνητα, η ειδική έγινε απλή, καθώς οι Γ. Σύλλας-Π. Αναστασοπούλου είχαν έξοδο, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τη διέλευση των αγωνιστικών. Το πλήρωμα είναι καλά την υγεία του.
 Το σίγουρο είναι πως οι θεατές θα απολαύσουν τις δύο τελευταίες ειδικές του αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το μέτωπο της κορυφής παραμένει ανοιχτό.
Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά αποτελέσματα στο http://omae-epa-live.gr/, επιλέγοντας την καρτέλα «2ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου».
Μετά την 3η Ε.Δ., οι 3 πρώτοι της γενικής και οι 3 πρώτοι της F2, δήλωσαν:
Ν. Καρπάνος: Το ευχαριστιόμαστε αρκετά. Είμαστε πρώτοι και ευελπιστούμε να παραμείνουμε στην κορυφή. Ελπίζω οι καιρικές συνθήκες να είναι οι ίδιες και στο δεύτερο loop.
Γ. Αναπολιωτάκης: Κάναμε λανθασμένη επιλογή ελαστικών το πρωί και μας στοίχισε αρκετά. Βάλαμε σκληρά ελαστικά, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, οι οποίοι είχαν μαλακή γόμα. Τώρα, θα αλλάξουμε το setup και θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας για εμάς.  
Γ. Φιλιππίδης: Το θετικό είναι πως βελτιωνόμαστε στην άσφαλτο. Είναι η πρώτη μας φορά εδώ και γι’ αυτό είμαι ικανοποιημένος με τους χρόνους μου. Σιγά-σιγά θα αποκτήσουμε περισσότερη ταχύτητα! Τώρα, θα ακολουθήσουμε έναν παρόμοιο ρυθμό!
Ι. Γύζης: Είμαστε πρώτοι στην κατηγορία μας, καθώς τα παιδιά (Χ. Κούρτης-Π. Μπιμπίκας) εγκατέλειψαν. Στο δεύτερο loop θα κινηθούμε και πάλι σβέλτα, καθώς εάν χαλαρώσουμε, το χάσαμε το παιχνίδι.
Μ. Δημητρίου: Σούπερ! Όλα κυλάνε υπέροχα! Σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε τη θέση μας!
Σ. Κυριαζής: Έκανα μερικά λαθάκια το πρωί, γεγονός που οφείλεται στην αποχή μου. Είμαι ικανοποιημένος από τους χρόνους. Πάμε για να τερματίσουμε!

Απόστολος Παλάτος
Γραφείο Τύπου
Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.)