Ανατροπές είχαμε στην κορυφή του 4ου Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου που διοργανώνει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Οι Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας (Seat Ibiza Kit Car Evo 2) μπήκαν ορεξάτοι στο Κυριακάτικο σκέλος, κερδίζοντας την εναρκτήρια διαδρομή, με αποτέλεσμα να περάσουν στην κορυφή του αγώνα.

Ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X), απέχοντας 7 δευτ. από την κορυφή. Το Πατρινό πλήρωμα έχασε έδαφος σήμερα, ωστόσο σκοπεύει να αντεπιτεθεί στις δύο ειδικές που απομένουν και να επαναλάβει την επιτυχία του 2014. Τρίτοι υποχώρησαν οι Παναγιώτης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου με το Skoda Fabia S2000, χάνοντας έδαφος στις πρωινές διαδρομές, καθώς είχαν πρόβλημα στην ειδική Γυμνό με την εμπρός αριστερή ανάρτηση του τσέχικου όπλου.

Άτυχοι ήταν το πρωί οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης, όταν στράβωσε ο εμπρός δεξιά τροχός του Mitsubishi Lancer Evo IX στο Τραχήλι, ύστερα από μπούκα, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα στη μάχη του βάθρου. Οι τοπικοί Γιάννης και Γιώργος Γύζης που επέστρεψαν στην ενεργό δράση μετά από ένα χρόνο αποχής προσαρμόστηκαν γρήγορα στο Renault Clio Williams και συνεχίζουν την πολύ καλή πορεία τους, όντας επικεφαλής στην F2 και πέμπτοι στη γενική κατάταξη, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισαν το πρωί με το κιβώτιο ταχυτήτων. Οι Γρηγόρης Νιώρας-Κωνσταντίνος Κακαλής (Subaru Impreza N12) βρίσκονται έκτοι, εμπρός από τους δεύτερους δικίνητους, Παναγιώτη Μπίμπικα-Γιώργο Σκορδηλάκη (Volkswagen Golf) που εντυπωσίασαν με την επίδοσή τους στο Τραχήλι. Την τριάδα στην F2 συμπληρώνουν οι Γιώργος Σύλλας-Πηνελόπη Αναστασοπούλου (Peugeot 106 S16) που προηγούνται στην ανταγωνιστική C6.

Στην κατηγορία των ιστορικών υπήρξε μεταβολή στα αποτελέσματα, με τους Λευτέρη Μανδρούκα-Νίκο Τσάδαρη (Porsche 911 RSR) να περνάνε στην κορυφή, εμπρός από τους Παναγιώτη Παραδείση-Κωνσταντίνο Ποιμενίδη (Ford Escort RS 20000 MKII) και τους Γιάννη Καλαϊτζιάν-Μαριάννα Καλογηράτου (Fiat Ritmo 130 TC).

Ο αγώνας ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή δύο ειδικών διαδρομών, ενώ ο τερματισμός θα διεξαχθεί στις 14.36 στην Πλατεία Αμαρύνθου.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Γ. Αναπολιοτάκης: Το σχέδιό μας ήταν να πιέσουμε στις σημερινές ειδικές που γνωρίζαμε καλά από τις παλαιότερες συμμετοχές μας στον αγώνα. Έχουμε πολύ καλό ρυθμό και πάμε να τερματίσουμε.

Ν. Καρπάνος: Μπαίναμε πρώτοι στο δρόμο και είχαμε διαφορετική ψυχολογία. Θα πιέσουμε στο δεύτερο loop της ημέρας και ευελπιστούμε στη νίκη.

Π. Καμπύλης: Δυστυχώς στην πρωινή ειδική αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την ανάρτηση του Skoda. Καταφέραμε και το λύσαμε, ωστόσο χάσαμε αρκετό χρόνο.

Ι. Γύζης: Είχαμε πρόβλημα με το κιβώτιο καθώς δεν μπαίνει η δεύτερη ταχύτητα. Είμαστε πρώτοι στην F2 και θέλουμε να τερματίσουμε.

Απόστολος Παλάτος

Γραφείο Τύπου

Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ)